Wat voor soorten vlees zijn geschikt voor de gourmet?

We gebruiken voor gourmetvlees vooral vlees wat een korte garingstijd heeft. We hebben natuurlijk geen tijd om te gaan stoven, het moet vooral snel en mals zijn.

Dus biefstuk, kipfilet, schnitzel, mini gehaktproducten, shoarmavlees, etc. Wat je vooral niet moet nemen is vlees met een bot, dat moet in de regel langer garen en is dus niet geschikt voor gourmetten. Uitzondering daarop is een lamskotelet, die bakken we wel kort.

Wat zit er in onze pakketten?

In onze pakketten zit altijd het volgende vlees:

varkensschnitzel

kipfilet

biefstuk

Daarnaast, afhankelijk van het pakket dat u kiest, hebt u de keuze uit: speklapjes, shoarmavlees, mini slavinken, hamburger, rundersteak en kipsaté.

Waar moet je op letten met gourmetvlees?

Als je gourmetvlees koopt let er vooral op dat het vers en niet te vet is. Je zou alleen een speklapje in je pannetje kunnen kiezen, maar wij adviseren om voor variatie te gaan. Er is zoveel vlees wat in een gourmetpannetje kan dat het jammer is om maar 3 soorten te kiezen. Varieer, zo is er voor een ieder wat wils. Je kan ook wat gehakt kopen bij je slager en daar dan wat mini hamburgers en slavinkjes van maken. Ook kun je eindeloos met smaken spelen door wat reepjesvlees te kopen en deze dan met verschillende marinades op smaak brengen. 

Hoeveel heb ik nodig?

Hoeveel heb je nu eigenlijk nodig voor een lekkere gourmetparty? Ik ga ervan uit dat je naast het vlees ook zorgt voor de bijgerechten, zoals stokbrood, sauzen, stokbrood en salades. Voor een gemiddelde eter heb je aan 300 gram vlees genoeg.