Vegetarisch gourmetten

Vegetarisch gourmetten? 3 ideeën voor een smulfestijn

Bij gourmetten denken mensen vooral aan gourmetpannetjes die rijkelijk gevuld zijn met vlees. Maar ook voor vegetariërs is gourmetten een mogelijkheid. Er zijn vegetariërs die noch vlees noch vis eten, maar er zijn ook vegetariërs die geen vlees, maar wel vis eten. Voor iedereen biedt gourmetten voldoende mogelijkheden.

Ga zelf aan de slag voor een vegetarisch gourmetavondje

Ben je vegetariër? Dan ken je natuurlijk de vegetarische producten die in het schap van de supermarkt worden aangeboden als geen ander. Met deze producten kun je prima gourmetten, maar het is uiteraard ook mogelijk om zelf je eigen vegetarische gourmetgerechten te bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld in een handomdraai je eigen falafelburgers klaarmaken of je gaat aan de slag met een gerecht van ei. Hieronder heb ik drie heerlijke vegetarische gourmet ideeën voor je uitgeschreven.

Een vegetarische falafelburger

Ingrediënten:

  • 200 gram gedroogde kikkererwten
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 4 takjes verse munt
  • 3 takjes verse peterselie
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 theelepel komijn
  • ½ fijngesnipperd uitje
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper

Bereiding:

Overgiet de kikkererwten met kokend water en laat ze minimaal een uur weken. Zorg ervoor dat je voldoende water gebruikt, want de kikkererwten nemen heel veel water in zich op. Zorg ervoor dat je na het weken de kikkererwten goed afdroogt en laat ze daarna ook nog even drogen.

Als de kikkererwten goed droog zijn kun je ze met alle andere ingrediënten in een keukenmachine pureren. Laat het deeg dat ontstaat een uur in de koelkast opstijven en maak er vervolgens kleine hamburgertjes van. Nog even aanbakken in je eigen pannetje en je eigen falafelburger is klaar!

Kleine wraps

Wraps zijn super lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Vul ze bijvoorbeeld met kaas en pepertjes of vul ze met champignons en geitenkaas of kruidenboter. Bak ze even aan zodat ze lekker warm en knapperig worden. De geitenkaas kun je ook even apart bakken en dan over een stokbroodje uitsmeren. Ook onder niet vegetariërs is dit een groot succes.

Omeletjes

Net als met wraps kun je met kleine omeletjes eindeloos variëren. Omeletjes kun je bijvoorbeeld bakken met paprika, ui, champignons, tomaat, kaas, roerbakgroente of wat je maar kunt bedenken. Hetzelfde geldt voor pannenkoekjes. Eenvoudig te bereiden en je kunt er ook veel ingrediënten in verwerken.

Klaar voor meer heerlijke recepten voor op het gourmetstel? Bekijk dan ons Gourmet Kampioen blog of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.