5 vleesklassiekers die bij het gourmetten niet mogen ontbreken

5 vleesklassiekers die bij het gourmetten niet mogen ontbreken

5 vleesklassiekers die bij het gourmetten niet mogen ontbreken

Gourmetten kun je met bijna alle soorten vlees doen. Zolang het maar een korte bereidingstijd heeft, maar dat lijkt me duidelijk. Toch heeft iedereen een persoonlijke voorkeur voor wat ze graag van de gourmet eten. Zo zie je tegenwoordig ook steeds nieuwere en andere soorten vlees op het gourmetstel verschijnen. Echter zijn er 5 klassiekers die nooit op een gourmettafel mogen ontbreken. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Toen en nu, wat is er veranderd?

In de jaren ’80 ging je nog naar de poelier voor een heerlijk malst stukje kipfilet. Wat mij betreft een product dat echt niet mag ontbreken op de gourmet. Tegenwoordig gaan we naar de poelier voor een wildschotel die je op de gourmet kunt bereiden. Ook zien we steeds meer soorten vis in het gourmetpannetje verschijnen. Vis is sowieso een aanrader voor tijdens een gezellig gourmetavondje. Het is licht verteerbaar, niet te vet en super snel gaar. Een prima product dus.

De echte gourmetklassiekers

Hoewel vis een uitstekend product is voor op het gourmetstel, zit het toch niet in deze lijst van klassiekers. Ook zien we tegenwoordig steeds meer bakgroentes op tafel. Heerlijk om mee te variëren, maar net als vis geen klassieker. Wat zijn dan wel de echte klassiekers? Zie hieronder het resultaat:1. Kipfilet

 1. Kipfilet is lekker mager en je kunt er qua smaak eindeloos mee variëren. Denk alleen al aan de veelvoud van sauzen die er perfect bij passen.

 2. Biefstuk
  Dit stukje vlees is super snel gaar en niet te vergeten super lekker. Het is alleen jammer dat je de biefstuk niet ‘medium’ uit je pannetje krijgt, daarvoor is het lapje te dun gesneden. 

 3. Mini saté
  Lekker gemarineerd en super gemakkelijk te bakken in een gourmetpannetje. 

 4. Speklap
  Tja, wat moet ik hier nog meer over zeggen? Wie wil er nu geen speklap bij de gourmet.

 5. Mini gehakt bal/hamburger/vinkje
  Het maakt niet uit wat het is, als er maar een product van gehakt bij zit. Denk bijvoorbeeld aan een hamburgertje of een klein vinkje. 

Heb je een gezellig gourmetavondje voor de boeg? Zorg dan in ieder geval dat deze 5 klassiekers op de tafel staan. Vul het aan met een lekker stukje vis en gezonde groente en je avond wordt gegarandeerd een groot succes. Graag meer tips voor een geslaagde gourmetavond? Bekijk dan ons blog voor meer inspiratie.