5 gourmettips

5 gourmettips

5 gourmet tips die gourmetten leuker én gemakkelijker maken

Gourmetten is hartstikke leuk en gezellig, maar als we denken aan de voorbereiding dan denken we vooral aan veel gedoe. Wat heb ik allemaal nodig en wat moet ik huis halen? Wat is verantwoord en wat niet? Hoeveel eet iedereen eigenlijk en wat zijn de favorieten? Lekker veel vlees, maar ook wel een beetje variëren natuurlijk. Om de voorbereidingen wat gemakkelijker te maken heb ik voor jullie 5 handige gourmet tips op een rijtje gezet.

Voor ieder wat wils

Hoe ziet een goede voorbereiding voor een leuke gourmetavond er nou uit? Ik zal daar wat dieper op ingaan. Als ik ga gourmetten zorg ik dat ik verschillende soorten vlees in huis haal. Wil ik het wat luxer hebben? Dan kies ik naast een standaard vleespakket ook voor een beetje wild. En wat zeker niet mag ontbreken zijn lekkere stukjes vis. Reken ongeveer 300 gram vlees en vis per persoon, dan heb je zeker genoeg.

Daarnaast moet je natuurlijk zorgen voor en scala aan salades en sauzen, al dan niet warm. Voor salades hanteer ik de regel dat 250 gram per persoon voldoende is. Vergeet naast de salades en sauzen ook niet de groenten die je wilt bakken. Ook een bakje met frisse rauwkost is superlekker. Al deze bijgerechten kun je zelf maken, maar je kunt dit natuurlijk ook heel eenvoudig kant en klaar bestellen. Dat scheelt weer veel tijd in de voorbereiding en het wordt ook nog eens bij je thuis afgeleverd.

5 super handige gourmet tips

Nu heb je een beetje een idee hoe ik mijn gourmetavondjes verzorg. Veel werk is het niet en met behulp van onderstaande 5 gourmet tips kun jij het ook.

  1. Heb je een gevarieerd gezelschap en weet je niet zo goed wat je op tafel moet zetten? Varieer dan in je vlees en vis keuze, zo is er voor iedereen wel wat lekkers;
  2. Begin op tijd met het organiseren van je gourmetparty. Je kunt heel eenvoudig een volledig gourmetpakket met bijgerechten en een gourmetstel laten bezorgen. Handig voor als je niet veel tijd hebt voor de voorbereiding en ook nog eens super lekker. Heb je thuis een eigen gourmetstel? Check dan op tijd of deze nog in orde is. Heb je genoeg pannetjes en voldoende brandpasta? Zo kom je op het laatste moment niet voor verrassingen te staan;
  3. Maak ook eens wat pannenkoekenbeslag, vooral de kids vinden dit reuzespannend;
  4. Ga veilig te werk. Heb je geen elektrisch gourmetstel, dan zal je een keer de branders moeten bijvullen. Doe dit dan wel veilig. Zorg dat de brander uit is en laat het een beetje afkoelen. Gebruik brandgel en nooit spiritus of wasbenzine;
  5. Kijk je al op tegen de gourmetlucht die je moeilijk uit huis krijgt? Op een aantal manieren is dit te voorkomen. Zorg ervoor dat als je klaar bent, je het pannetje niet onnodig laat roken op het vuurtje. Zet tijdens het gourmetten een pan met water en azijn op het vuur en na afloop kun je een pannetje met een scheutje wasverzachter op het gourmetstel zetten. Zo ruikt je huis binnen no-time weer lekker.

Zo zie je maar weer, gourmetten is super gezellig en de voorbereiding is zo erg nog niet. Wil je graag een gevarieerd gourmetpakket bestellen? Neem dan eens een kijkje op onze website voor ons assortiment. En hou natuurlijk ons blog in de gaten voor meer inspiratie voor een geslaagd gourmetavondje.